Teambuilding - i Danmarks Lærerforening

FS0816_Personalia_Yvonne_Monrad-jpg

Mette kan noget, som lyder banalt, men som jeg ikke har set nogen andre kunne på den måde. Hun er god til at få noget, der er ret komplekst eller kompliceret til at virke nemt.

 

Se også

Teambuilding med dans for ledere
Teambuilding med dans henvender sig til dig som leder, og din ledelsesgruppe, når du ønsker at sikre en solid forankring af de beslutninger, du selv eller I som ledelse har taget. LÆS MERE
Teambuilding med dans for arbejdspladser
Teambuilding med undervisning i dans er det perfekte redskab til at ryste organisationen sammen efter store organisationsændringer – det kan være sammenlægning af afdelinger, fyringsrunder, fusioner eller andet. LÆS MERE
Teambuilding med dans i forbindelse med seminarer og kongresser
Teambuilding med dans kan bruges som en meningsfuld – og ikke mindst sjov – pause i forbindelse med seminarer, kongresser eller lign. LÆS MERE
Dans med børn på arbejdspladsen – både de små og de store
Inviter Fru Bugge og Dans med børn på arbejdspladsen med til firmaets sommerfest, jubilæum eller mærkedag. LÆS MERE

Tembuilding med Fru Bugge i Danmarks Lærerforening

Afdelingsleder i Danmarks Lærerforening, Yvonne Monrad, bestilte Mette Bugge til at sætte gang i 50 administrative medarbejdere på to kursusdage på Skarrildhus i Jylland. Det var tredje gang, at hun hyrede Fru Bugges Danseinstitut.


"Mette kan noget, som lyder banalt, men som jeg ikke har set nogen andre kunne på den måde. Hun er god til at få noget, der er ret komplekst eller kompliceret til at virke nemt. Bagefter finder folk ud af, at de har lært noget; og at det ikke kun er dansetrin. De har lært noget om sig selv, om samspil og om organisationen. Og det, de har lært kan de rent faktisk bruge til noget. Bagefter kan alle se det, som Mette giver med sin danseinstruktion,” forklarer Yvonne Monrad.

Satte gang i chefgruppen

”Jeg lærte Mette at kende, da jeg var på kursus hos Uffe Elbæk. Kurset hed Ledelse på Kanten og Mette underviste i dans. Det var i 2011 og umiddelbart efter hyrede jeg Mette til et dansekursus for vores chefgruppe i Danmarks Lærerforening. Vi var 14 ledere fra Danmarks Lærerforening på lederseminar. Vi havde et tæt pakket program, hvor vi snakkede nye strategier. Da vi havde siddet og kloget os hele dagen, syntes jeg, vi skulle prøve noget andet. Så jeg havde bestilt Mette til at komme om eftermiddagen og sætte gang i chefgruppen. Jeg havde en del kildren i maven og tænkte: Åh, hvordan skal det nu gå, hvordan vil mine kolleger tage imod det,” forklarer Yvonne.


Chefkollegerne var da også ret forbeholdne, da de trådte ind ad døren og så, hvad det var de skulle. ”Men Mette har en evne til at tale ind i folks forbehold. Og overbevise om, at dem behøver de ikke at have. Hun tager ikke sig selv så højtideligt og det er ret afvæbnende. Hun gør det let for folk at gøre noget, der kan være meget svært."


Interessant udfordring for førerhanner og -hunner

Yvonne Monrad forklarer videre, at det sjældent er dem, der normalt er førerhunner- eller hanner, som er bedst til at danse. Så det er her, de bliver set – og ser sig selv - i et nyt lys.

”En af vores øverste chefer var normalt ikke så begejstret for "den slags" aktiviteter. Nu stod han pludselig i en sammenhæng, hvor han ikke selv havde 100 % styr på det og måtte overveje, hvordan han skulle takle det. Men selv han syntes faktisk, at det var interessant at møde sådan en udfordring, og havde det fint med det.”

Men det er ikke alle chefer, der har det lige så afslappet med at optræde på slap line over for sine medarbejdere. Derfor mener Yvonne Monrad, at man skal vare sig med at mixe forskellige organisatoriske niveauer, hvis man ikke er meget sikker på, at den, der har lederrollen, vil kunne håndtere at udstille sig selv på den måde.


Mette bruger dansen som en metafor

”Det, som Mette gør, er at hun bruger dansen som metafor for noget andet. For eksempel det samspil, der er mellem kolleger eller i en chefgruppe. For vi skal jo helst danse samme vej og ikke i hver sin retning. I en organisation skal vi også styre i samme retning. Og vi skal blive enige om en ramme, som vi udfolder os indenfor. I dansen er den ramme dansegulvet. Måden vi så kan udfolde os på, afhænger jo så af, hvor meget plads, der er, hvem vi danser med osv.

Interessant udfordring for førerhanner og -hunner Danseinstruktion virker som teambuilding og styrker samarbejdet Når vi i øvrigt i min butik, Danmarks Lærerforening, taler om samarbejde og teambuilding, taler vi om fire områder:
     
  1. klart definerede roller
  2.  
  3. rammer
  4.  
  5. retning
  6. relationer

Hvis noget går galt i samspillet, så er det en af de fire, der er noget galt med. Og det kan overføres på dansen. Det er derfor, Mettes danseinstruktion virker som teambuilding og styrker samarbejdet,” siger Yvonne Monrad.