Om Fru Bugge - danseundervisning med grinegaranti

Direktricen runder 50 år:

Et liv med dans, dans og endnu mere dans

Intet er for stort eller småt, når det gælder Fru Bugge og dansen. Hun underviser både hundredevis af kongresdeltager på én gang og det nervøse par, som skal lære brudevalsen. Et liv med dans har givet Mette Bugge både glæde, venskaber over landegrænser – og et ægteskab.

Af journalist Tina Juul Rasmussen
Foto: Frøns Dryer

Enhver, der har befundet sig i et danselokale med Mette Bugge, har fået beskeden: ”Sug navlen ind til rygsøjlen og stram dig an”. Altid leveret med et glimt i øjet og et grin. De fleste vil også have oplevet hende stå med blanke øjne og gåsehud, når danseeleverne gennemfører en valsekoreografi i både takt og med synkrone bevægelser. Så er danselærerinden lykkelig.

For i mange kredse er Mette Bugge, som fyldte 50 år den 30. marts, bedre kendt som direktricen i Fru Bugges Danseinstitut. Her danser hun alt med alle – fra sanglege med børn og deres bedsteforældre på Det Kongelige Teater, til erindringsbal med de gamle på plejehjemmene, disco med jakkesætsklædte it-fyre i tech-virksomheder, lancier med både unge og ældre, boogie med overvægtige kvinder på det faste mandagshold, og livlig linedance med både nybegyndere og øvede til Fru Bugges Koreografier.

Elsker at slippe talenterne løs

- Der er ikke noget, som er for småt eller for stort, når det gælder dansen. Jeg underviser alt fra 1.000 deltagere på Fysioterapeuternes årskongres, til par der skal lære at danse brudevals. Jeg sætter en ære i at få folk til at præstere deres bedste – slippe talentet løs, ja faktisk synes jeg sq, at jeg er temmelig god til det! Det må være min pædagogiske baggrund som lærer, der spiller ind, griner Fru Bugge, der de senere år har fundet en helt særlig glæde ved at genoplive de gamle sanglege og med stor succes lære dem videre til børn og deres bedsteforældre ved særlige arrangementer på Det Kongelige Teater.

- Der er fuldt skrald på grin og nærvær på tværs af generationerne, når musiker Rasmus og jeg fyrer den af med sang og musik fra dengang bedste var barn. Vi har en fest med ”Skomagerdrengen”, ”Enebærbusken” og ”Tingelingelater”, siger Mette Bugge, som fra april flytter sanglegene til Godtvedinstituttet på Frederiksberg.

Afdansningsbal i blerumpe

Selv gennemførte Mette Bugges sit første afdansningsbal med blerumpe i Glostrup Hallen i starten af 70’erne, og dansekarrieren fortsatte indtil de sene teenageår. Efter både en uddannelse som lærer og bevægelsespædagog, genoptog hun for alvor dansen som 30-årig. Et personligt vægttab på over 40 kilo blev startskuddet på at hjælpe andre overvægtige til vægttab gennem dans og mindfuleating.

- Dansen har igennem årene først og fremmest givet mig rigtig megen glæde, men også bevidsthed om sundhed, træning og ikke mindst nærvær i forhold til krop og ånd. Dansen har også givet mig masser af venskaber, både i Danmark og internationalt, når jeg selv har danset eller stået i spidsen for turneringer. Og så mødte jeg jo også min store kærlighed på dansegulvet. Vi kunne fejre kobberbryllup sidste år, fortæller Mette Bugge.

Entreprenør med dansen som omdrejningspunkt

Derfor er det ikke muligt at sige Mette Bugge uden også at sige Fru Bugges Danseinstitut. Eller som en bekendt sagde for nylig: ”Du er da også her og der og alle vegne – danser med Uffe Elbæk på Alternativets landsmøde, spiller sammen med Ghita Nørby på det store lærred og synger og danser med børn og bedste på Det Kongelige Teater”.

Og på mange måder sammenfatter det netop DNA’et i Fru Bugges virke: Et entreprenant liv i konstant bevægelse med dans, dans og mere dans som det evige omdrejningspunkt, men uden fast matrikel.
- Eventbaseret seriøs danseundervisning med grinegaranti er de ord, jeg selv plejer at sætte på mit virke. Jeg stræber altid efter at sætte talentmassen fri, åbne op for mine danseres indre discodronning eller -konge. Jeg er vild med at få alle til at shine og føle sig godt tilpas i dansen.

21192002_10155853916642280_2740128025124031653_n

Fru Bugges Danseinstitut er for dig, der vil være sikker på at få en sjov oplevelse


Danseundervisning med grinegaranti

 • Morskaberne brugte Fru Bugge i forbindelse med personaleintroduktionsdag for en nystartet virksomhed. Mette er underholdende og meget vedkommende, og hun leverede to fantastiske timer, hvor folk i den grad kom hinanden ved. Vi kan klart anbefale Fru Bugges Danseinstitut.
 • ”Det, som Mette gør, er at hun bruger dansen som metafor for noget andet. For eksempel det samspil, der er mellem kolleger eller i en chefgruppe. For vi skal jo helst danse samme vej og ikke i hver sin retning. I en organisation skal vi også styre i samme retning. Og vi skal blive enige om en ramme, som vi udfolder os indenfor. I dansen er den ramme dansegulvet. Måden vi så kan udfolde os på, afhænger jo så af, hvor meget plads, der er, hvem vi danser med osv. Læs hele artiklenLæs hele artiklen
  Yvonne Monrad
  Danmarks Lærerforening
 • Charlotte Haase fra Gladsaxe Kommune
  En fantastisk opvarmning til julefrokosten???? og god teambuilding med sved og latter. Fru Bugge satte stemningen i Forebyggelsescentret og med indlært Saturdaynight-koreografi styrede vi efterfølgende dansegulvet til den store julefrokost resten af aftenen? Tak
  Charlotte Haase
  Gladsaxe Kommune
 • Sinja Damkjær fra Le Klint hyrede Fru Bugges Danseinstitut til Firmajulefrokost
  Til vores firmajulefrokost havde vi hyret Fru Bugges Danseinstitut. Det var et kæmpe hit, stort set alle var på gulvet og danse til Grease mm.
  Og flere kom til at grine så meget, at de næsten ikke kunne danse! Virkelig sjovt og underholdende. Jeg hyrede hende gerne igen.
  Sinja Camilla Svarrer Damkjær
  Produktudvikler at LE KLINT A/S
 • Firserfesten får et boost med Fru Bugges danseinstruktion: En 80’er-fest starter allerbedst med hjælp fra Fru Bugge. Gennem kyndig vejledning og suveræn musik, på fulde drøn, blev vi alle tæsket igennem dansetrin og armbevægelser fra dengang. Fordele: Alle havde en god appetit efterfølgende, og ingen var i tvivl om de go’e gamle dansetrin, så dansegulvet blev brugt til den lyse morgen. Kan varmt anbefales.
  Familien Amping
 • Festligere fest, når Fru Bugge fyrer op: At jeg havde hyret Fru Bugge til at få gang i selskabet som surprise til min kærestes 40-års fest, blev en stor succes. Alle deltog - både børn og ældre gæster. Min kæreste sagde, at det var lige prikken over i'et i, at hun havde haft den skønneste fødselsdagsfest. Tak, Mette!
 • Beate Hovmand Hansen oplevede Fru Bugge løfte stemningen ved en volleyfest: Stor tak for skøn og meget underholdende danseundervisning til vores volleyfest. Det var en super god måde at få "rystet" gæsterne sammen på og gøre dem parat til når danse-musikken startede. Meget kompetent og humoristisk underviser. Beate Hovmand Hansen https://danseinstitut.dk/teambuilding/firmaevent-danseundervisning/
 • Mette Bugge krydrede og afsluttede den lille patientforeningen Sklerodermiforeningens generalforsamling med dans og mindfulness. Alle mand kom på gulvet - ja, selv damer, der er invaliderede af sygdommen og de granvoksne mænd! Mette er dybt professionel og helt sig selv, man bliver bare glad i hendes selskab :-) Kombinationen af let dans og mindfulness fungerede 100%, man kunne kun være i nuet, skøn følelse at være helt i ro i kroppen og sindet og samtidig mærke pulsen dunke hårdt. Tusind tak for det, Mette :-) Dejligt endelig at møde dig irl :-) Gitte Medom Kjeldsen
  Gitte Medom Kjeldsen
  Patientforeningen Sklerodermi
 • Vibeke Gerbøll havde sendt sin datter til Dans med Børn og Bedste på Det Kongelige teater: Vi har lige fået to trætte, glade bedster og en meget glad lille pige hjem ❤ Nu bliver der danset Boogie Woogie med bamserne ??? Genialt arrangement! ?? Min lille pige har to gange været til "Dans med bedste" og hun er vild med det! Det er skønt at lave noget hyggeligt med mormor og morfar, og dejligt at danse sammen med en masse andre børn og bedster :D Resten af tiden underviser hun så os, sine dukker og bamser i dansene. PS : Bedsterne virker også ret veltilfredse ;) Vibeke Gerbøll Læs om arrangementet på Det Kongelige Teaters hjemmeside
  Vibeke Gerbøll