OBS! OBS! OBS! Prøvetime i Dans med Parkinson den 4. oktober er aflyst

Det er med stor beklagelse, at Fru Bugges Danseinstitut er nødt til at aflyse den annoncerede gratis prøvetime i Dans med Parkinson på torsdag, den 4. oktober på Idrætsfabrikken på Vesterbro. Der er for få tilmeldte til at gennemføre timen, og derfor er sæsonstart for holdet udskudt til begyndelsen af 2019.

Alle tilmeldte til prøvetimen får også direkte besked.

Nærmere information om holdstart 2019 vil blive annonceret her på hjemmesiden, i vores nyhedsbrev og på vores Facebook-side. Så hold øje. Og tilmeld dig vores nyhedsbrev her, hvis du ikke allerede får det.

Dans lindrer symptomerne

på Parkinson

Dans, bevægelse og musik har en gavnlig effekt på de symptomer, mennesker med Parkinson døjer med – og i tillæg får humøret et gevaldigt boost. Derfor starter Fru Bugges Danseinstitut i samarbejde med Parkinsonforeningens lokalkreds i København/Frederiksberg et nyt hold: Dans med Parkinson.

Jeg underviser i projektet 'Dans med Parkinson', fordi jeg kan se, at motion og danseglæde har en umiddelbar effekt på deltagerne. Når vi danser, retter vi os op, og jeg kan se, at danserne danser cha og vals med glæde og indlevelse, siger Mette Bugge, indehaver af Fru Bugges Danseinstitut og certificeret instruktør i Parkinson Ballroom Fitness™. Undervisningsforløbet skydes i gang den 4. oktober 2018 kl 15 på Idrætsfabrikken på Vesterbro med en gratis prøvetime efterfulgt af ni undervisningsgange frem til jul.
- I dansen er det muligt at få pauser og opleve stjernestunder sammen. Og i den time, vi danser, er vi alle dansere - mand, kone, veninde, mor eller far – ikke Parkinsonpatient.
Mette Bugge har undervist i dans og bevægelse i mere end 20 år, bl.a. borgere med demens og bevægelsesudfordringer. Hun har erfaring med at bruge dansen som redskab til at løsne stive lemmer og give hukommelsen en vitaminindsprøjtning. Den erfaring vil hun i høj grad bruge, når hun inviterer til Dans med Parkinson.

- I dansen er det muligt at få pauser og opleve stjernestunder sammen. Og i den time, vi danser, er vi alle dansere - mand, kone, veninde, mor eller far – og ikke Parkinsonpatient. Det er helt ubeskriveligt at opleve den glæde i samspillet mellem den ramte og den pårørende, når de opdager, at de faktisk godt kan danse sammen på trods af sygdommen. Eller sagt på en anden måde: Det er virkelig svært at være ked af det og indadvendt, når man danser. Og det er det det handler om – at finde glæden ved dans og bevægelse sammen, siger Mette Bugge.

Diana Holm, formand for Parkinsonforeningens København/Frederiksberg-kreds, opfordrer alle, der har sygdommen tæt inde på livet, til at deltage i Dans med Parkinson.

- Dansen giver ro og balance og er med til at træne gang og motorik hos mennesker med Parkinson. Men fremfor alt er det med til at give dem og deres pårørende masser af livsglæde. Al erfaring viser, at netop dansen er en rigtig god aktivitet at være sammen om, siger hun.

Læs mere om Dans med Parkinson på Parkinsonforeningens hjemmeside

Dans med Parkinson

 • Gennemføres med støtte fra TrygFonden i en treårig periode.

 • Er baseret på undersøgelser, der bl.a. viser, at mennesker med Parkinson oplever forbedringer i forhold til stivhed, stabilitet, bevægelse i hænder og ansigtsudtryk.
 • Har positiv effekt på det sociale liv, sundhed, kropsfølelse, mobilitet og gør mennesker med Parkinson bedre i stand til at udføre hverdagsaktiviteter.
 • Tid, sted og pris

 • Undervisningen foregår torsdage kl. 15.00-15.50 på Idrætsfabrikken, Valdemarsgade 12, 1665 Kbh V
 • OBS! Lokalet ligger på 1. Sal, der er ikke elevator, så kom i god tid. Trappen er med gelænder og bestigbar :-) for de fleste, også hvis du bruger stok eller rollator.
 • Vi starter sæsonen den 4. oktober 2018 med en gratis prøvetime.
 • Prisen er kr. 900 for 9 gange i efterårssæsonen 2018 per person og kr. 1550 for par. Begge priser er incl. den gratis prøvetime.
 • Ingen undervisning uge 43.
 • Sidste undervisningsgang er den 13.12.2018.
 • Skulle fru Bugge blive syg, forsøger vi at finde en vikar. Fru Bugge kan aflyse 1 gang pr. sæson uden erstatning.
 • Tilmelding og betaling straks eller senest den 8.10.2018. Der er begrænset plads på holdet - først til mølle.

  Al deltagelse sker på eget ansvar og risiko.
 • Tilmeld dig Dans Med Parkinson

  Dit navn (skal udfyldes)

  Din e-mail (skal udfyldes)

  Dit mobilnummer (skal udfyldes)

  Emne

  Sæt kryds her:

  Dans med Parkinson, torsdage kl. 15-15.50

  Din besked